De Neusknijper – Special Edition – maart 2019

DRINGENDE OPROEP OUDERS
Toekomst ACZ meerkamp- en diplomazwemmen onzeker

Via deze speciale editie van de Neusknijper doen wij een dringende oproep aan met name ouders van de aanloopdiploma’s én de B-competitie. We hebben vanuit deze groep M-, 11- en 10-officials nodig om M, 10 en 11. Zonder voldoende officials is de deelname van ACZ aan meerkampen en diplomasessies in de toekomst onzeker. Heb je geen  kennis van het synchroon zwemmen? Tijdens de cursussen leer je de basis. Meld je aan!

Drie weekenden per maand
Het ziet ernaar uit dat onze aanloop- en B-competitiezwemmers in de toekomst niet meer kunnen deelnemen aan meerkampen en diplomasessies.
Waarom?
Omdat we onvoldoende juryleden hebben die deze wedstrijden willen jureren.
Waarom?
De kinderen groeien door, waardoor de meeste officials nu ouders zijn uit het wedstrijdniveau. Een vereniging moet op basis van het aantal deelnemers een aantal officials aanmelden. Door het gebrek aan juryleden uit het aanloop-/B-competitieniveau moeten we steeds uit ons huidig offical-bestand putten. Naast het jureren tijdens de wedstrijden van hun eigen kinderen willen ze niet steeds weer opkomen op wedstrijden waar hun kinderen níet zwemmen. Ze gaan vaak al naar extra wedstrijden vanwege het official-gebrek bij de meerkampwedstrijden en het diplomazwemmen. Sommigen zijn hierdoor meestal drie weekenden in de maand aan het jureren.

Deze officals zijn vrijwilligers en hebben, net als andere ouders, ook andere activiteiten. Zij kiezen er dan ook voor zich niet altijd beschikbaar te stellen. Sommige juryleden willen ook wel eens als trainer/coach mee met hun groep of een weekend op een andere manier invullen.

Penibele situatie
Voor het aankomend diplomamoment in april meldden zich daarom veel van onze officials af. Het lijkt erop, dat de ACZ-aanlopers in de toekomst geen diploma kunnen zwemmen en zij noch de B-competitie aan de meerkamp kunnen deelnemen. Dit is een ongewenste situatie.
Ouders van aanloop- en B-competitieniveau zijn nodig als Official M, 11 en 10 om diplomamomenten en deelname aan al deze wedstrijden te waarborgen.

Keer het tij
Aanstaande dinsdag 12 maart begint de regionale Official-11 cursus. Je kunt je hiervoor nog opgeven. Met dit diploma mag je het basis- en het zeilbootdiploma beoordelen. Basiskennis van het synchroon zwemmen is niet nodig. Je leert alle basis tijdens de cursus. De cursus beslaat 2 theorieavonden en 2 praktijklessen:

Theorie 1 12 maart 2019 Groenhovenbad Gouda, 19.30 t.m. 21.30 uur
Theorie  2 19 maart 2019 Groenhovenbad Gouda, 19.30 t.m. 21.30 uur
Praktijk  1 16 maart 2019 Alphen aan den Rijn
Praktijk  2 23 maart 2019 Bodegraven
Examen theorie + praktijk 30 maart 2019 de Blinkert Capelle aan den IJssel, 8.00-10.00 uur

Heb je interesse? Meld je aan via Harry Blom (regio) via opleidingen_synchroonzwemmen@knzbwest.nl of stuur een mailtje naar aczsynchro@gmail.com.
Heb je wel belangstelling, maar ben je (een van) bovengenoemde data niet gelegen? Laat dit weten. Je hoort dan wat de mogelijkheden zijn. Bij voldoende belangstelling vanuit ACZ hebben we al eerder een cursus compleet in Capelle kunnen regelen.  

Heb je het Official-11 diploma? Stroom door naar de Official 10. Je beoordeelt dan de balletbeen-, spagaat- en barracudadiploma’s.

De Official M-cursus heeft in februari plaatsgevonden. Meld je aan voor de volgende cursus (datum nog niet bekend).
De M-officials noteren de punten van de juryleden en berekenen het eindresultaat. Ook zijn de M-officials nodig voor het klokken van de tijd bij uitvoeringswedstrijden, want iedereen moet zich aan vastgelegde tijden houden voor oplopen, het kantstuk of de uitvoering.
Ook voor  deze cursus geldt: bij voldoende belangstelling kan Regio West de cursus in Capelle a.d. IJssel.
 
Heb je een kind bij de aanloopdiploma’s of de B-competitie?
Wil je dat jouw kind aan een wedstrijd kan deelnemen of diploma kan zwemmen?
Geef je op voor de cursussen die gaan komen.
Meer informatie vind je op de
regiowebsite van KNZB
West
Vanzelfsprekend mogen andere ouders zich ook aanmelden.

Hartelijk dank namens de Technische Commissie, 
alle ACZ Officials 
én de zwemmers in de aanloop en B-competitie.